Mon Codine

Nieuws

Codine zal exposeren op :

SITEM 2023 beurs (Parijs) :
28 tot 30 maart 2023,
Carrousel du Louvre - Paris,
Stand A10

Ontdek onze nieuwigheden

2 december 2015 :
Codine, winnaar van Trends Business Tour
Innovatie en Duurzaamheid Prijs
(Trends-Tendances Business Magazine)

Filosofie & Concepten (NL)

CODINE geeft voorrang aan de kwaliteit en de duurzaamheid van haar producten maar ook aan de mogelijke evolutie van haar beveiligingssystemen. Onze industriële ervaring resulteert in het hanteren van strenge normen in onze ateliers bij de ontwikkeling van de diverse concepten

Voor een efficiënte perifere beveiliging is het van uiterst belang dat de sensor is aangepast aan het te beschermen risico.

Het komt er dus op aan om het alarm aan te passen aan de situatie EN vooral om het adequaat te beheren.

Alle aangepaste middelen moeten worden ingezet. Zonder de juiste sensor is het beheer van een alarmfase onmogelijk. Veiligheid is dan slechts een illusie.

CODINE heeft een aantal sensoren ontwikkelt met twee detectiedrempels. Een eerste lokaal preventief signaal met ontradend effect wordt gevolgd door een alarmsignaal wanneer de kwaadwilligheid van het incident wordt bevestigd. Het aanwezige publiek is op die manier getuige en neemt deel aan de veiligheidsprocessus.

Door zijn aanwezigheid kan het publiek de dader van het delict identificeren en misschien zijn actie stoppen. Inmiddels loopt de verbinding met de centrale verder.


Door haar jarenlange ondervinding heeft CODINE haar concepten P.R.O. ontwikkelt met behoud van volgend filosofisch concept:

BEVEILIGINGSCONCEPT IN ARTISTIEKE MIDDENS
Een efficiënte bewaking is nooit uitsluitend het resultaat van humane of materiële middelen maar is altijd een combinatie.

Elke te beveiligen site heeft haar specifieke noden.

De uiteindelijke keuze hangt van meerdere criteria af, waaronder: -de locatie en het type van plaats
– de beperktheden van de site
–het risico –het vereiste beveiligingsniveau
–de humane middelen en interventiemogelijkheden
–de interventietijd
–de beschikbare budgetten.

De relevantie en efficiëntie van de gekozen oplossing hangt duidelijk af van de kwaliteit van de veiligheidsaudit en van de ervaring van de ontwerper in samenspraak met de installateur.