Mon Codine

Nieuws

Codine zal exposeren op :

SITEM 2023 beurs (Parijs) :
28 tot 30 maart 2023,
Carrousel du Louvre - Paris,
Stand A10

Ontdek onze nieuwigheden

2 december 2015 :
Codine, winnaar van Trends Business Tour
Innovatie en Duurzaamheid Prijs
(Trends-Tendances Business Magazine)

Kunstwerkbeveiliging (P.R.O.)

Wat is de mantelbeveiliging van kunstwerken? (P.R.O.) Een vergelijking kan ons hierbij helpen. De P.R.O. is voor de kunstwerken wat het anti-inbraakalarm is voor gebouwen.

Geleidelijk werden de expositieruimtes open voor het publiek steeds ruimer en de risico’s op diefstal en vandalisme werden almaar groter.

De perifere beveiliging P.R.O. is een antwoord op deze evolutie.

De P.R.O. is samengesteld uit een verzameling van technieken die op hun beurt gebaseerd zijn op innoverende concepten en een permanente evolutie. Een groot deel hiervan werden door CODINE ontwikkeld. Hierdoor zijn wij pionier in de materie.

In het midden van de jaren 80 presenteerde CODINE reeds zijn elektromagnetische cocons met het op 360° beveiligen van tentoon gestelde kunstwerken.

Vandaag werd, met het oog op een betere beveiliging van ons cultureel erfgoed, deze innoverende techniek ruim aangevuld met nieuwe technieken die gebaseerd zijn op het verplaatsen/wegnemen van voorwerpen of, in het beste geval, detectie voor het eerste contact met het voorwerp

Onze oplossingen: P.R.O. Volmaakte oplossingen ….in alle sereniteit.

De oplossingen P.R.O. van CODINE zijn robuust, aanpasbaar en uitbreidbaar en gemaakt om lang mee te gaan. Het onderhoud kan perfect door de gebruiker zelf gebeuren.

De klant blijft meester van zijn systeem zonder bijkomende kosten of verplichte onderhoudscontracten.

Omdat elk kunstwerk, elke ruimte, elke configuratie en elke tussenkomst verschillend is, reikt CODINE oplossingen aan die aangepast zijn aan elke situatie, rekening houdend met de veiligheidswensen, de bestaande interventiemogelijkheden en de uitbreidingsnoden maar met respect voor de beschikbare budgetten.