Mon Codine

Nieuws

Codine zal exposeren op :

SITEM 2023 beurs (Parijs) :
28 tot 30 maart 2023,
Carrousel du Louvre - Paris,
Stand A10

Ontdek onze nieuwigheden

2 december 2015 :
Codine, winnaar van Trends Business Tour
Innovatie en Duurzaamheid Prijs
(Trends-Tendances Business Magazine)

Afstandsvariatie

• De detectoren van de INFRA familie detecteren de staat en de positionering van de te beschermen werken.
• Detectie via de DriehoeksINFRAROOD .
• Detectie via de DriehoeksINFRAROOD – In tegenstelling tot de seismische detectoren en de accelérometers hebben zij GEEN ENKEL RECHTSTREEKS CONTACT met het werk.

INFRAspot :
detectie via Driehoeksinfrarood
INFRAspot Codine D.R.O.

BUZINFRAspot :
detectie via Driehoeksinfrarood met geluidssignaal

De detectoren van de INFRA familie mogen zowel verticaal als horizontaal op de achterkant van het werk worden aangebracht, ook op de ophangdraad.

De detectoren van type Driehoeks infrarood van de INFRA familie bestaan in zes variaties naargelang het gebruik: met of zonder geluidssignaal,
met of zonder radiotransmissie en ook met of zonder magnetische fixatievoet.

INFRA-spot : stil alarm met alarmmelding op alle radiocentrales van het gamma MUSEOGARD (Pic micro, PLV3,PLV4, Piccolo…)
BUZINFRA-spot : analoog aan de INFRA-magnet-spot maar met lokale geluidssignalisatie.
BUZINFRA : autonome detector met enkel lokaal geluidsignaal, zonder transmissie.

INFRA-magnet-spot : met ingebouwd magnetisch voetstuk, stil alarm met alarmmelding op alle radiocentrales van het gamma MUSEOGARD (Pic micro, PLV”, PLV4, Piccolo…)
BUZINFRA-magnet-spot : met ingewerkt magnetisch voetstuk, met radiotransmissie zoals de INFRA-magnet-spot maar met lokaal geluidssignaal.
BUZINFRA-magnet : met ingewerkt magnetisch voetstuk, vrijstaand met enkel lokaal geluidssignaal, zonder radiotransmissie.


MAGNETISCHE FIXATIE::

BUZINFRA-magnet-spot & INFRA-magnet-spot: infrarood driehoeksopstelling, magnetische bevestiging, met of zonder sonoor signaal - Beschermt schilderijen die met een magnetische fixatie zijn bevestigd – zonder enig contact met het artefact noch met de muur
– Zeer gemakkelijke fixatie d.m.v. het geïntegreerde magnetisch voetstuk –Ongevoelig voor structurele trillingen en tocht !!
– Geen enkele afstelling nodig !

• Maak een einde aan de moeilijke afstellingen en valse alarmen. De familie van de INFRA-magnet is de ideale oplossing, zonder compromis t.o.v. de bescherming van je collecties.
Les BUZINFRA-magnet& BUZINFRA-magnet , De BUZINFRA-magnet & BUZINFRA-magnet detecteren, net als de TILT 26, autonoom het afhaken van kunstwerken. De TILT is gevoeliger maar reageert op basis van seismische trillingen. Dit kan problemen leveren bij installaties op plankenvloer of bijvoorbeeld in de buurt van een ondergrondse metrolijn.
De detectoren van de INFRA-magnet familie nemen weinig plaats in en hebben amper de dikte van de ophangdraad van een schilderij.
Zij hebben geen enkel contact met het werk en zijn specifiek voorzien om op de ophangdraad te worden bevestigd.
Schade aan het kunstwerk is dus onmogelijk.De magnetisch ingebouwde voet laat eveneens toe de detectoren aan te brengen op de meest diverse vlakke wanden, hetzij horizontaal hetzij verticaal of loodrecht, naar wens.HISTORIEK :
Men zal zich herinneren dat de magnetische fixatie van de CODINE detectoren verre van nieuw is en dat zij reeds integraal deel uitmaakten van de seismische detectoren TILT 8 uit het begin van her jaar 2000, de voorlopers van de huidige TILT26.