Mon Codine

Nieuws

Codine zal exposeren op :

SITEM 2023 beurs (Parijs) :
28 tot 30 maart 2023,
Carrousel du Louvre - Paris,
Stand A10

Ontdek onze nieuwigheden

2 december 2015 :
Codine, winnaar van Trends Business Tour
Innovatie en Duurzaamheid Prijs
(Trends-Tendances Business Magazine)

Wie zijn wij ?

CODINE, actief sinds 1976, is pionier in het concept van perifere beveiliging. (P.R.O.)

Ons doel is de detectie van aanwezigheid zowel bij dag als bij nacht, dit in tegenstelling tot de klassieke bewegingsmelders bij anti-diefstalsystemen.
Deze klassieke bewegingsmelders zijn immers weinig efficiënt bij perifere beveiliging. Helaas worden dergelijke bewegingsmelders al te vaak voorgesteld, zeker wanneer het budgettair aspect primeert bij het degelijk beveiligen van een publieke collectie

CODINE ontwerpt, ontwikkelt, fabriceert en verdeelt een uitgebreid gamma van elektronische oplossingen die het volgende omvatten:

  • de verschillende aspecten van preventie en beveiliging tegen kwaad opzet gepleegd op waardevolle kunstwerken die publiekelijk tentoongesteld worden, met inbegrip van de preventieve detectie, het ontvreemden en de ontradende werking
  • het beschermen en bewaren van kunstwerken tijdens hun transport en opslag -hulp bieden bij het preventief conserveren tijdens transport, expo’s of in opslagruimtes d.m.v. maatregelen van klimaatcontrole. Hiervoor heeft men oog voor de temperatuur, de vochtigheidsgraad, belichting, UV, anoxia, waterdetectie etc.…
  • Elke oplossing wordt door CODINE begeleidt in elke etappe van de levenscyclus van een kunstwerk. Dit kan via een pré-studie, de begeleiding van de gebruiker en/of een vorming met het oog op een permanent onderhoud.

Door de verscheidenheid van haar activiteiten heeft CODINE een Europese oriëntatie. Haar zetel is in België gevestigd, het strategisch centrum binnen de Europese Unie. Dit laat het bedrijf toe haar knowhow adequaat te gebruiken bij het begeleiden van kunstwerken in transit.

Volmaakte Oplossingen ……in alle sereniteit !

De door CODINE aangereikte oplossingen zijn robuust, uitbreidbaar/aanpasbaar en gemaakt om lang mee te gaan, zonder jaarlijkse kosten of – onderhoudscontracten.

De CODINE oplossingen doorstaan de tijd zonder zorgen.

De klant blijft meester van zijn systeem en vooral van zijn investering zonder bijkomende kosten.

CODINE is ook een netwerk van gevormde en bijgeschoolde installateurs die flexibiliteit hoog in het vaandel dragen

Volmaaktheid: de volmaaktheid van onze detectoren is bij CODINE steeds een bekommernis geweest. In 1985 werd ons door het Rockoxhuis, het huis van de mecenas van Rubens, gevraagd naar een beveiligingsaudit. In die tijd werd de term “computer” geassocieerd aan grote systemen eerder dan aan een PC, het internet was quasi ongekend en de GSM was onbestaande.

Het COCON systeem was evenwel al geboren en wij hebben het ganse museum voorzien van een detectiedispositief verbonden aan een radionetwerk. Echt innovatief voor die periode.

Dit systeem heeft feilloos gewerkt tot 2013. In dat jaar, 30 jaar na de aanvankelijke installatie heeft de museum directie, gesponsord door de KBC bank, beslist het museum te vernieuwen en het attractiever te maken. Een keuze met betrekking tot de beveiliging drong zich op. Na een lange interne audit werd beslist de bestaande detectoren van het type “COCON elektromagnetisch” te behouden en aan te sluiten op een moderne radiotransmissie gebaseerd op onze centrales PLV3.

Voor de uitbreiding van de beveiliging werden nieuwe detectoren toegevoegd zoals onze Mini-lasers. Op deze wijze werd een geslaagd huwelijk tussen de nieuwe en de oude Codine technologieën tot stand gebracht.

De klant behoudt aldus zijn investering en kan het systeem op een homogene manier mee laten evolueren.