Mon Codine

Nieuws

Codine zal exposeren op :

SITEM 2023 beurs (Parijs) :
28 tot 30 maart 2023,
Carrousel du Louvre - Paris,
Stand A10

Ontdek onze nieuwigheden

2 december 2015 :
Codine, winnaar van Trends Business Tour
Innovatie en Duurzaamheid Prijs
(Trends-Tendances Business Magazine)

Het bedrijf

Gesticht in 1976. CODINE staat aanvankelijk ten dienste van de industrie.

Begin jaren 80 ontwikkelt CODINE een technologie die toelaat één of meerdere kunstwerken te beveiligen in een actieradius van 360°. Het elektromagnetisch cocon is geboren. Vandaag is deze techniek nog steeds de Rolls Royce van de perifere beveiliging.

Gilbert Dumont, één van de medeoprichters van het bedrijf heeft als eerste aan het dispositief gewerkt. Pierre Dumont, zoon van eerstgenoemde en huidig afgevaardigde-bestuurder, heeft de diverse detectoren uitgewerkt op basis van het bestaande coconconcept.

Gedurende de jaren 90 legt het bedrijf zich resoluut toe op de productie van detectiesystemen die zich specifiek lenen tot het beveiligen van kunstwerken die voor het publiek geëxposeerd worden.

Het bedrijf doet dit op basis van de ruime ervaring die het heeft opgedaan in een industriële omgeving, namelijk de beveiliging van werknemers die aan de montageband werken.

Patrick Mayné vervoegt Pierre Dumont teneinde de ontwikkeling van dit nicheprodukt te ontwikkelen. Vandaag is CODINE een belangrijk acteur op het Europees continent op het vlak van perifere beveiliging van kunstwerken.

Het bedrijf heeft zich daarnaast ook georiënteerd op de preventieve conservatie van werken. Hiertoe ging het een samenwerking aan met HANWELL Cie als verdeler van het merk HANWELL voor musea en erfgoedinstellingen in Belgïe en Frankrijk.

CODINE ontwerpt, ontwikkelt, fabriceert en verdeelt een uitgebreid gamma van elektronische oplossingen met het oog op het bestrijden van wanpraktijk en kwaad opzet.

Wij beheersen de verschillende aspecten eigen aan de bescherming van kunstwerken en waardevolle voorwerpen, die publiek toegankelijk zijn.

De concepten van CODINE zijn een referentie op de markt.

Zij worden toegepast in de grootste musea van de wereld zoals het Louvre, London Tower & haar juwelen, enz.… Zetel van CODINE: 7c, av Newton, ZI Nord de Wavre, (België) op 25 km ten Zuiden van Brussel, hoofdstad en kruispunt van Europa.